home

 


Laatste nieuws


We zijn gestopt met alle activiteiten (2015-09-25)

Alle activiteiten van de Stichting Habets Genealogieën zijn gestopt: de website, het bijhouden van de stamboom en het leveren van stamboomgegevens.


Stamboom­index bij­ge­werkt (2014-02-02)

De stamboomindex is weer bijgewerkt, met dank aan vele familieleden en onderzoekers voor hun bijdrage.


Portret van generaal-majoor uit 1792 (2011-02-24)

Er bestaat een portret van generaal-majoor Jean Joseph Habets, geboren in 1792. Heeft u interesse?


Jaarverslag 2010 - Donateurs gevraagd (2011-02-15)

Hoe het onze stichting verging in 2010 en waarom we een dringende oproep doen voor donateurs.

 

Levering van gegevens

Aan familieleden en verwanten leveren wij gegevens uit onze stamboomdatabase. Zo kunt u een overzicht krijgen van uw directe familie of van uw voorouders.

 

 

September 2005

We zijn gestopt met alle activiteiten

Dat wil zeggen dat deze website gesloten wordt en dat de stamboom niet meer wordt bijgewerkt. Meldingen van onjuistheden en verzoeken tot wijziging van de stamboom worden niet meer in behandeling genomen. Ook worden er geen stamboomgegevens meer geleverd.

 

(Lees verder in Nieuws 2015-09-25)

 

 

 

 

Inhoud

 

 

Vanuit de stamboomdatabase kunnen we veel soorten gegevens genereren. De voornaamste zijn schema's en details van personen. De schema's en details van personen worden geleverd als elektronisch bestand (PDF-formaat). Voor familieleden die zelf een geneologisch programma gebruiken kunnen we de gegevens over personen ook leveren als GEDCOM-bestand.

Op de geleverde gegevens is het Privacyregelement is van toepassing. De gegevens van nog in leven zijnde personen worden uitsluitend geleverd aan hun directe familie en verwanten.

top Schema's

We kunnen de volgende schemavarianten leveren:

  • Afstammingschema van een bepaald persoon (inclusief partner, kinderen en partners, hun kinderen, enz.). Deze schema's kunnen zeer groot worden, afhankelijk van de grootte van de betreffende tak en het aantal generaties.
  • Voorouderschema van een bepaalde persoon (alle bij ons geregistreerde voorouders en hun partner). Deze schema's zijn meestal niet zo uitgebreid omdat per generatie hoogstens twee personen worden vermeld.
  • Zandloperschema: combineert de gegevens van het afstammingschema en voorouderschema.
  • Relatieschema van twee personen (personen van verschillende takken, en/of generaties). Dit zijn meestal vrij eenvoudige schema's die voor iedere persoon een aantal stappen omhoog gaan naar de gemeenschappelijk voorouder.

 

voorbeeld
gedeelte uit afstammingschema

Indien er een foto van de betreffende persoon in onze stamboomdatabase zit, wordt deze op het schema getoond. Juist deze foto's maken een schema leuk om te bekijken. Namen komen dan tot leven.

top Persoonsgegevens

U kunt de bij ons geregistreerde detailgegevens opvragen van alle personen waarmee u verwant bent. In onze stamboomdatabase kan het zijn dat bv. alleen naam-voornaam-geboortedatum is vastgelegd, maar in veel gevallen hebben we veel meer details beschikbaar. Kijk om te zien wat we allemaal vastleggen op Genealogische gegevens. Indien er een foto van de betreffende persoon in onze stamboomdatabase zit, wordt deze bij de gegevens getoond.

Merk op dat in de on-line Stamboomindex slechts enkele primaire gegevens worden getoond. De stamboomdatabase is veel uitgebreider.

top Kosten en levering

Om onze activiteiten te financieren vragen wij voor het leveren van gegevens een kleine bijdrage.

Voor de schema's vragen we € 0.30 per daarop voorkomend individu. Voor het leveren van de volledige persoonsgegevens vragen we een bijdrage van € 0,60 per individu, onafhankelijk van de hoeveelheid gegevens per persoon (soms is weinig bekend, soms veel). Zijn de personen 'afgeleid' van een schema, dan zijn er geen extra kosten voor dit schema (dit heeft te maken met de hoeveelheid werk om alle gegevens te genereren).

Donateurs krijgen 10 % korting. Levering van de eigen persoonsgegevens en die van de eigen minderjarige kinderen is gratis.

Na binnenkomst van de betaling worden alle gegevens via e-mail naar u opgestuurd als elektronisch PDF-bestand of, in het geval van persoonsgegevens voor uitwisseling met een ander genealogieprogramma, als GEDCOM-bestand.

top Bestellen

U kunt gegevens bestellen via de Contactpagina, formulier Familiegegevens. Geef aan wat u graag wilt hebben en wij sturen u een prijsopgave. Gebruik altijd identificatienummers (id=) bij het aangeven van personen.