home

 


Laatste nieuws


We zijn gestopt met alle activiteiten (2015-09-25)

Alle activiteiten van de Stichting Habets Genealogieën zijn gestopt: de website, het bijhouden van de stamboom en het leveren van stamboomgegevens.


Stamboom­index bij­ge­werkt (2014-02-02)

De stamboomindex is weer bijgewerkt, met dank aan vele familieleden en onderzoekers voor hun bijdrage.


Portret van generaal-majoor uit 1792 (2011-02-24)

Er bestaat een portret van generaal-majoor Jean Joseph Habets, geboren in 1792. Heeft u interesse?


Jaarverslag 2010 - Donateurs gevraagd (2011-02-15)

Hoe het onze stichting verging in 2010 en waarom we een dringende oproep doen voor donateurs.

 

Jaarverslag 2010 – Donateurs gevraagd (2011-02-15)

Hoe het onze stichting verging in 2010 en waarom we een dringende oproep doen voor donateurs.

Eindhoven, 15 februari 2011

 

Wellicht vraagt u zich af hoe het met onze stichting gaat. Al lang is er geen nieuws uitgegeven, gewoon omdat er niets te melden viel.
In 2010 kwamen er op onze website 273 verschillende bezoekers (in 2007: 417) per maand. De totale hoeveelheid opgezochte gegevens op de website liep terug van 4 GB in 2007 naar 1,2 GB in 2010. Helaas is ook zowel het aantal donateurs als de vraag naar onze producten (zoals stamboomgegevens) en diensten opnieuw minder geworden. In 2010 waren er nog slechts vier betalende donateurs (in 2007 nog 13) en zijn er 39 e-mails binnengekomen en beantwoord (in 2007 nog 206). Meestal gingen deze om mutaties en correcties van de stamboomdatabase. Vorig jaar is er in het geheel geen betaalde bestelling geregistreerd.

Op alle fronten een flinke daling dus. Het lijkt er op dat de 'fans' van onze stichting aan het uitsterven zijn of dat er geen behoefte meer is aan onze inspanningen. Genealogie is toch al een hobby die in Nederland meestal beoefend wordt door mensen op leeftijd en de meeste jongeren hebben het vaak te druk met andere zaken om zich te verdiepen in hun afkomst. Maar het zou toch jammer zijn als de stamboomdatabase met alle Habetsen verloren gaat.
Al met al geen positief toekomstbeeld voor onze stichting. We kunnen de stamboomdatabase nog bijhouden en 'in de lucht houden', maar financieel geven we meer uit dan we binnenkrijgen. Onze kosten zijn minimaal: Kamer van Koophandel, bankrekening en de providerkosten voor de website. In totaal geven we hieraan per jaar € 122 uit. Maar om quitte te spelen hebben we dus minstens twaalf donateurs nodig die ieder € 10 bijdragen! En dit is al enkele jaren niet meer het geval.

Graag zouden wij dit jaar weer op uw steun willen rekenen. Mede dank zij uw bijdrage zullen wij in staat zijn om ons werk voort te zetten en deze website in de lucht te houden. Ook krijgt u als donateur korting op onze producten en diensten.


U kunt uw donateurschap aanmelden via de Steun Ons button rechts boven. Of maak een bedrag over op ING Bank, rekeningnummer 4149636 t.n.v. Stichting Habets Genea­logieën, Eindhoven onder vermelding van "donatie".

Wij danken u alvast voor uw bijdrage. Wilt u reageren op dit bericht, aarzel dan niet. Wij staan open voor nieuwe suggesties of opbouwende kritiek. U bereikt ons via de Contactpagina.

Met vriendelijke groet,
Casper Habets
Stichting Habets Genealogieën, secretaris