home

 


Laatste nieuws


We zijn gestopt met alle activiteiten (2015-09-25)

Alle activiteiten van de Stichting Habets Genealogieën zijn gestopt: de website, het bijhouden van de stamboom en het leveren van stamboomgegevens.


Stamboom­index bij­ge­werkt (2014-02-02)

De stamboomindex is weer bijgewerkt, met dank aan vele familieleden en onderzoekers voor hun bijdrage.


Portret van generaal-majoor uit 1792 (2011-02-24)

Er bestaat een portret van generaal-majoor Jean Joseph Habets, geboren in 1792. Heeft u interesse?


Jaarverslag 2010 - Donateurs gevraagd (2011-02-15)

Hoe het onze stichting verging in 2010 en waarom we een dringende oproep doen voor donateurs.

 

We zijn gestopt met alle activiteiten (2015-09-25)

Alle activiteiten van de Stichting Habets Genealogieën zijn gestopt: de website, het bijhouden van de stamboom en het leveren van stamboomgegevens.

Eindhoven, 25 september 2015

 

Al jaren loopt de belangstelling voor de Habets-stamboom en de activiteiten van de stichting terug. Onderzoek werd al enkele jaren geleden gestopt, omdat er geen mensen meer waren die hieraan wilden werken. Wel werd in 2004 de website www.habets-web.org in de lucht gebracht, waardoor de stamboomindex voor het eerst online te raadplegen was en mensen correcties en aanvullingen konden leveren.

Inmiddels is de website 10 jaar operationeel. Maar de technische ontwikkelingen gaan hard, ook voor websites. Het bijhouden van de techniek vereist af en toe veel inspanningen, onder meer om hackers buiten de deur te houden. Ook de techniek van de stamboomdatabase heeft een probleem: de leverancier van de programmatuur (The Master Genealogist, TGM) is er na 25 jaar mee gestopt. Er komen dus geen nieuwe versies meer en het huidige programma werkt niet goed met de nieuwste versies van Microsoft Windows. Overzetten op een ander systeem of een andere aanpak vergen grote inspanningen.

 

Kortom, het was tijd voor een beslissing: stoppen of doorgaan? Er is dus gekozen voor stoppen van alle activiteiten. Dat betekent dat deze website gesloten wordt en dat de stamboom niet meer wordt bijgewerkt. Ook worden er geen gegevens uit de stamboom meer geleverd.

De stichting zal proberen de stamboomgegevens over te dragen, zodat zij niet verloren zullen gaan. Mocht u suggesties hebben voor deze overdracht, dan horen wij dat graag.

 

Wij willen hierbij alle donateurs en alle mensen die correcties en aanvullingen voor de stamboom hebben geleverd van harte te bedanken voor hun steun in de afgelopen jaren.

 

Met vriendelijke groeten, namens het bestuur,

   Casper Habets (secretaris / penningmeester)